MANAGEMENTBOEKMAGAZINEVERHAAL

September 11, 2022

Managementboekmagazineverhaal

Inleiding

In het Managementboekmagazine van januari 2022 komen in totaal 114 titels van managementboeken voor. Ze staan in advertenties, aankondigingen of worden besproken. Met 90 van deze titels heb ik onderstaand verhaal geschreven. De titels zelf zijn ongewijzigd; ik heb ze alleen achter elkaar gezet en onderling via tussenwoorden verbonden. Zo is het verhaal gevormd. De titels staan in cursief de tussenwoorden niet. 24 titels heb ik niet kunnen onderbrengen en als restant opgenomen. Mocht je er een goede plek voor vinden in het verhaal: ik hoor graag.

In mei 2022 boden wij dit Managementboekmagazineverhaal aan Managementboekmagazine. De redactiemedewerker, die het met een glimlach gelezen bleek te hebben, stelde voor het in de Managementboekmagazineblog op te nemen én er een ManagementboekmagazineLinkedInpost aan te wijden. Intern deden ze bij Managementboekmagazine ook wel eens zoiets, maar tot 90 titels waren ze nooit gekomen.

In juni 2022 deelde de redactiemedewerker mee dat het na de vakantie zou worden.

Daaraan hielpen we herinneren toen na de vakantie de Managementboekmagazinereclame weer rijkelijk over de radio te horen was.

In september kwam dan het verlossende woord. Dankzij de in de vakantie verworven afstand tot het Managementboekmagazineverhaal werd besloten het toch maar niet te publiceren. De lezers willen immers managementboeken en geen verhalen.

En dat terwijl naar ons idee de meeste managementboeken toch maar gewoon verhalen zijn. Zoals alleen al uit de titels moge blijken in het dan maar hieronder op onze site gepubliceerde Managementboekmagazineverhaal.

——————————–

WIJ ROBOTS

Speechen voor gewone mensen

Work smart Play smart

Wij, robots, willen Over wilskracht en Authentiek zelfvertrouwen nu eens Netto positief nadenken en hier aangeven Hoe je de beste versie van jezelf wordt en waarom je dat vooral niet moet willen.

Het corporate brein wil immers De mentale reset geven, Sturen op resultaat en Beslissen in één seconde, maar 10 miljoen jaar leiderschap, van Informeel leiderschap en Dienend leiderschap tot Inclusief leiderschap, heeft In alle ernst toch De sweet spot van leiderschap bepaald. De Happy leader, de Manager in wonderland, kan alleen daar Echt coachend leidinggeven, maar ook Leiding geven op afstand en Leiding geven in de hybride organisatie, of Leidinggeven aan zelf-organisatie. Een paradox? Jazeker. En daarom zeggen wij: Wat er werkelijk toe doet zijn Goeie mensen, mooi werk!

Je moet dus Leiding geven aan jezelfDe Ali-B-methode en De strategie van de kreeft– jezelf in Hybride teams, via Hybride bijeenkomsten en met High-Impact Tools voor Teams laten Coachen vanuit de positieve psychologie. Dan zit je Op dezelfde golflengte en kun je Als elke stem telt echt Plezierig en efficiënt samenwerken. Lees, kortom, het Ontwerp je ontwikkeling, coach jezelf-boek eens en Ontdek je sterke punten, want Klanthousiasme komt van binnen. Walk your meeting en Weet wat je zegt! Zeg bijvoorbeeld: ’Waar ben jij eigenlijk van?’ Of: ‘Dit keer lukt het gewoon.’ En: Nee, Niet weer een onderzoek! Niet weer De zoektocht naar de feiten. Nee hoor, Einde discussie!

Maar toch. Boeie! – Met verhalen binnenkomen bij beleidsmakers kun je niet maken. Want Dit is kunstmatige intelligentie en De machine bepaalt nu alles. Wij, robots, zijn de Future of work, wij zijn de Machiavelli op de werkvloer. Met onze Benedictijnse stuurmanskunst zijn wij De sleutels van de leider. Wij zijn zowel De influisteraar als De talentenfluisteraar als De CEO fluisteraar. Wij weten van Het agressieparadijs. Wat we moeten doen om de verhuftering in Nederland te stoppen. Wij kennen de Patronen, de leuze Spreken is zilver; boksen is goud. Wij beheersen De kunst van het onmaakbare, organiseren De comfort-transitie uit De krakende comfort zone en gaan op die manier Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen, zodat we een Thuisvoordeel realiseren in The future of shopping.

Wij, robots, kennen De kracht van het negatieve en hoe je die positief in kunt zetten. En dankzij Eerlijk werk kunnen wij De zieke werknemer daarom Van burn-out naar levenszin brengen. Want Zo maak je iemand een kopje groter. Zo raakt hij Bevrijd! De toekomst van werk in een wereld van communicatie-overload leert hij zo kennen. Werk heeft het gebouw verlaten tenslotte en dat geldt dan eveneens voor de Spanning op het werk.

Ontdek daarom Het superbrein geheim. Ontdek de 10 gouden tips voor een goede hersenontwikkeling bij kinderen. Word kortom zoals Wij, robots, van wie Iedereen superfan is en iedereen de FAN strategie volgt. Quo vadis? vragen wij. En wij zeggen: Ga De meet-maatschappij en De 7-Sterren Organisatie uit. Ga De cultuurladder op. Je moet niet Onder commissarissen of Terug aan de top willen. Kies voor Het onderstroomspel met zijn Onderstroommanagement. Systemisch werken voor doeners en makers. Kies desnoods voor Reflectie werkvormen en Praatkaarten Psychologische veiligheid. Of voor Green on. De leukste en meest productieve manier van werken op basis van principes van de special forces. Maar vooral, kies vooral voor ons, voor het Professioneel inhuren van externe arbeid. Kies Wij, robots.

Now we’re talking

Reageren? Dat kan: info@penpsupport.nl