JONG OUD

March 18, 2022

Jong oud

Hoe vervelend is het om door je omgeving op je leeftijd te worden afgerekend. Als je ouder dan zestig bent, ben je tot nog maar weinig in staat in de ogen van zeer vele jonger dan zestigers. Ja, je bent een boomer, eet uit de staatsruif, geniet alleen maar vakantie, hebt de wereld verpest met je aanwezigheid de afgelopen halve eeuw en bent haar bovendien nog steeds aan het verpesten. Als je al een mening hebt, strookt hij in geen enkel opzicht met waar het werkelijk om gaat en het is het beste je mening maar zo snel mogelijk in te slikken. Op straat de minzame glimlachen van de jongeren, die je ziet denken ‘Zo lang heeft en zoveel kan-ie niet meer.’ Of de scheldende schreeuw van ‘He, ouwe, ken je niet uitkijken, eikel’, terwijl je net zorgvuldig rondkijkend bent overgestoken, maar de fietser in de verte niet op een elektrische 45 km per uur had ingeschat.

Je bent bij voorbaat niet meegegaan met moderne ontwikkelingen op het gebied van techniek en ict. En zelfs als je dat wél hebt gedaan en vrij precies weet hoe het werkt –zelfs beter weet hoe het werkt dan menige jongere, dan nog ben je louter vanwege je leeftijd, zoals zij die zien, volslagen incapabel op dat gebied. Bij voorbaat. En als een digitaal product weer eens niet werkt ligt dat dus aan jou en ben jij de onhandige. Gelukkig maar dat jij hen niet zo benadert, maar beschouwt als de vrolijke beloftevolle toekomst.

Voor de beeldvorming; zoals een conversatie gaat:

“Ach, als je met DigiD inlogt en je betaalt 1 cent dan kost dat alles hooguit vijf minuten.”
“Zeker, dat heb ik al zo vaak gedaan. Maar deze keer stokt het inloggen.”
“Ja, onhandig hoor, maar het kost gewoon maximaal vijf minuten als je het goed doet.”
“Ik wilde die digitale ondertekening regelen, maar nu weigert de inlog bij de website daarvoor, ondertekenen.nl. Ik kom er gewoon niet in. Zal ze maar eens bellen.”
“Ja, bellen is ook zo ouwerwets; maar echt hoor, dat ondertekenen is hooguit vijf minuten. Je moet natuurlijk wel weten hoe dat moet.”
“Het kan natuurlijk ook aan de provider liggen van ondertekenen.nl of aan de uitbesteding ervan door de KvK. Inloggen bij de KvK en bij DigiD zelf gaat namelijk prima, alleen via de link in de mail die je me stuurde krijg ik geen toegang. Of zou het aan mijn beveiliging kunnen liggen; dat die de toegang blokkeert? Ik heb een stevige internet security. Daarom heb ik de link ook in een andere browser geprobeerd, maar daar werkt het ook al niet “
“Misschien moet je eens contact zoeken met zo’n studenten-hulpdienst. Dat zijn slimme jongens hoor. Ze weten er alles van en zijn nog goedkoop ook. Volgens mij hebben ze in vijf minuten door wat er aan de hand is en ze kosten geen cent. Zou ik doen hoor.”
“Nou, ik  …”.
“Ik begrijp het ook wel; het gaat allemaal zo snel voor je. Maar je bent toch ook al oud. Wat jij moet doen? Laat het gewoon los en geniet nog een beetje. Voor je het weet is het voorbij. Sterkte ermee.”

Een tot oud gemaakte.

Reageren? Dat kan: info@penpsupport.nl