HANDJEKLAP

April 15, 2022

Handjeklap

Kom, dachten we, we zijn altijd zo kritisch. Laten we nu eens een optimistische en positieve column presenteren

Nou geeft me zo’n Will Smith zo’n klap in het gezicht van zo’n Chris Rock op het podium van de 2022 Oscaruitreiking. Eerst schokt hij zo het live-publiek in de zaal, dan de media in de Verenigde Staten, dan heel West-Europa en vervolgens de hele wereld. Met de vlakke hand nota bene. In het gezicht nog wel. En dan schreeuwt hij ook nog vulgariteiten naar het podium. En dat alleen omdat zijn vrouw de kale ziekte heeft.

Iedereen sprak er schande van en heel even brak er een moment van rust over Oekraïne uit, want daar had niemand het meer over. Even bracht het klappen van de hand de wereld meer in beroering dan het dreunen van de bommen. De social media, de fake-, de roddel- en de echte kranten, allemaal waren ze er zo vol van dat ook nu weer op de achtergrond bleef waar ze het werkelijk over hadden moeten hebben. Gelukkig –dit is een optimistische column– besteedde de roddelpers er wel aandacht aan. Gewoon, omdat de roddelpers daarvan houdt. We bedoelen dat de in het algemeen toch al vrij gefortuneerde Oscar-genomineerden elk jaar weer een cadeautje krijgen. Dát is pas positief nieuws. Zeker in verhouding tot het geweld van Will Smith. Want het cadeautje voor de genomineerden 2022 was 140.000 dollar. Per persoon wel te verstaan. En het zijn er 25. Samen drie-en-een-half miljoen dus.

Wij zijn zeer blij voor de genomineerden en menen dat zij er ook recht op hebben. Per slot van rekening hebben ze er hard voor gewerkt om tot de nominatie door te dringen. En zeker niet iedereen is daartoe in staat.

< Nu.nl, 28 maart 2022 Alle voor een Oscar genomineerde acteurs en actrices hebben dit jaar een goodiebag ter waarde van 140.000 dollar (127.372 euro) gekregen. Ook de genomineerden in de categorie beste regisseur hebben een tasje met daarin een dure vakantie, gouden chocolaatjes en een stuk land in Schotland gekregen.

Dat stuk land zat de Schotten dwars, want iedere genomineerde mag zich nu lord, laird of lady van Glencoe noemen: dat is onderdeel van het bezit van een stuk land daar. Schotten waren er woedend over: zij vinden dat hun land niet zomaar weggegeven mag worden. Een petitie daartoe heeft niet geholpen. Gelukkig.

In het pakket zitten verder een meerdaagse vakantie in een kasteel in Schotland, een speciaal huidverzorgingspakket dat gebaseerd is op salades, enkele flessen wodka en de mogelijkheid om voor 15.000 dollar aan liposuctie te laten uitvoeren.

Naast de gouden chocolaatjes zit er ook een fles olijfolie met bladgoud en een hele lading multivitaminen in.

Wij zijn zeer blij voor de sterren en willen daarom opmerken dat we het wel jammer vinden dat alle aandacht naar de klappende hand van Will Smith is uitgegaan en niet naar het handjeklap dat de Oscar-organisatie elk jaar met de genomineerden heeft.

Mogelijk had de oorlog in Oekraïne voorkomen kunnen worden, als Poetin genomineerd was geweest voor een Oscar. Dan had hij zonder enig geweld zijn stukje land kunnen krijgen. Met titel nog wel. Eindigt deze column toch nog een beetje depri.

Reageren? Dat kan: info@penpsupport.nl